Forum
[SofokleousIn.gr] Πρόστιμο για να συνταξιδεύουν στην πτήση παιδιά και γονείς - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [SofokleousIn.gr] Πρόστιμο για να συνταξιδεύουν στην πτήση παιδιά και γονείς (/showthread.php?tid=8416)



[SofokleousIn.gr] Πρόστιμο για να συνταξιδεύουν στην πτήση παιδιά και γονείς - Konstantinos - 20-09-2012

Σωρηδόν καταφθάνουν τα παράπονα στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες οι οποίες επιβάλλουν νέα πρόστιμα. Με τον κλάδο να διέρχεται τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 10ετιών οι managers ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους για να αυξάνουν τα έσοδα. Εκτός λοιπόν από τις υπέρβαρες αποσκευές, τη business ή gold class, και το φαγητό κάποιες αεροπορικές εταιρίες έχουν αρχίσει να χρεώνουν και τις... διπλανές θέσεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, πελατών σε αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες που έχουν παραπονεθεί για τη συγκεκριμένη νέα επιβαρυμένη είναι μια οικογένεια από το Ντάλας, όπου οι γονείς ήθελαν να ταξιδέψουν στο Ορλάντο, προκειμένου να επισκεφθούν το Disney World.

Είχαν κλείσει τα εισιτήρια τους επτά μήνες πριν την αναχώρηση, όταν ξαφνικά τους ειδοποίησαν ότι δε θα συνταξιδέψουν σε διπλανά καθίσματα με τη 5χρονη κόρη τους. Η θέση του ανήλικου κοριτσιού θα ήταν σε άλλο χώρο του αεροπλάνου και αν οι γονείς επιθυμούσαν να ταξιδέψουν μαζί θα έπρεπε να καταβάλουν το αντίτιμο των 60 δολαρίων.

Αυτό αποτελεί ένα από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για αυτήν την απόφαση από τις αεροπορικές εταιρίες, γεγονός που προοιωνίζει κύμα αντιδράσεων.