Forum
[Lifo.gr] H Αirbus συμμαχεί με το περιβάλλον - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Lifo.gr] H Αirbus συμμαχεί με το περιβάλλον (/showthread.php?tid=7921)



[Lifo.gr] H Αirbus συμμαχεί με το περιβάλλον - Konstantinos - 17-09-2012

Προβλέπεται σχηματισμός πουλιών στο μέλλον

Σε μια προσπάθειά της να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον, η κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων, Airbus, σκοπεύει να κάνει τα ταξίδια πιο αποδοτικά και να παράγουν παράλληλα λιγότερους ρύπους άνθρακα.

Μπορεί να μοιάζει με μία ριζοσπαστική ιδέα, αλλά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τον τομέα μηχανικής της Αirbus, Charles Champion, υποστηρίζει ότι η πτήση σε σχηματισμό μπορεί να είναι ιδανική για προορισμούς με υψηλή ζήτηση.

«Η πτήση σε σχηματισμό θα μοιάζει με σμήνος πουλιών, μιλάμε για απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, οπότε τα ίχνη του μπροστινού αεροπλάνου επιτρέπουν σε αυτό που ακολουθεί να καίει λιγότερα καύσιμα. Για την ακρίβεια, το κάναμε με ένα Α400Μ, το στρατιωτικό μας αεροπλάνο, και ο πιλότος μου είπε ότι εάν είσαι πίσω από το αεροσκάφος, μπορείς να εξοικονομήσεις από 10 έως 15% περισσότερα καύσιμα».

Ο Howard Wheeldon, αναλυτής αεροπορίας, πιστεύει ότι εκτός από τα αεροσκάφη, αλλαγή χρειάζονται και οι δομές των αεροδρομίων καθώς κατά μέσο όρο ένα αεροπλάνο πρέπει να μπει στη λίστα αναμονής για την προσγείωση και χρειάζεται πολλές φορές να περιφέρεται στον αέρα για 15 με 30 λεπτά.

Τέλος, η Airbus αποκάλυψε ότι έχει ως σκοπό να μειώσει κατά 13 λεπτά κατά μέσο όρο όλες τις πτήσεις και 30 εκατομμύρια τόνους εκπομπών C02 κάθε χρόνο.