Forum
[Ναυτεμπορική] Γαλλία: Τροχαίο με πολωνικό λεωφορείο - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Ναυτεμπορική] Γαλλία: Τροχαίο με πολωνικό λεωφορείο (/showthread.php?tid=7464)



[Ναυτεμπορική] Γαλλία: Τροχαίο με πολωνικό λεωφορείο - Konstantinos - 11-09-2012

Τροχαίο με λεωφορείο που έφερε πολωνικές πινακίδες, σημειώθηκε στην ανατολική Γαλλία, στον αυτοκινητόδρομο Α36 στο ύψος της πόλης Μιλούζ, με αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης Ανω Ρήνου, να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα οκτώ, εκ των οποίων έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

[Image: francebus.jpg]

«Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για αρκετούς τραυματίες. Αρκετά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στο πολωνικό πούλμαν. Αρκετοί πρέπει να έχουν σκοτωθεί», δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της νομαρχίας του Ανω Ρήνου, ενώ μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς.

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία του λεωφορείου, Sindbad, στο πούλμαν το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πολωνία προς Νότια Γαλλία, επέβαιναν 68 άτομα (65 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος).

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε μέσα σε χαντάκι στον αυτοκινητόδρομο Α36 στο ύψος της πόλης Μιλούζ με κατεύθυνση προς Μπελφόρ, λίγο μετά τις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδος).

Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία και δύο ελικόπτερα της υπηρεσίας διάσωσης για τη μεταφορά των τραυματιών και την παροχή των πρώτων βοηθειών.