Forum
[Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: χωρίς λεωφορεία μένει η Λευκωσία την Τρίτη - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Άλλες Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=174)
+--- Forum: Εξωτερικό (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=120)
+--- Thread: [Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: χωρίς λεωφορεία μένει η Λευκωσία την Τρίτη (/showthread.php?tid=4468)



[Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: χωρίς λεωφορεία μένει η Λευκωσία την Τρίτη - Konstantinos - 19-12-2011

Οι πρώτες απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΣΕΛ

Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις που παρατηρούνται σχεδόν κάθε μήνα στην καταβολή των μισθών τους, οδήγησαν τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) στην απόφαση για λήψη απεργιακών μέτρων, παραμονές Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν όπως κατέβουν από τα λεωφορεία στις 5.00 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 20 Δεκεμβρίου και ξανανεβούν σε αυτά την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι πληροφορίες που είχαν και σύμφωνα με τις οποίες δεν θα τους καταβληθεί έγκαιρα ούτε και ο 13ος μισθός.

Τα προειδοποιητικά απεργιακά μέτρα αποφασίστηκαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου σε Γενική Συνέλευση του προσωπικού και θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που δεν καταβληθεί έγκαιρα, όπως προνοείται στη συλλογική σύμβαση, ο 13ος μισθός.

Όπως καταγγέλλουν οι εκεί εργαζόμενοι, σχεδόν κάθε μήνα παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους και η εταιρεία επικαλείται διάφορες δικαιολογίες για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, μέχρι σήμερα έχει επιδειχθεί καλή θέληση και διάθεση σε αυτό το θέμα, αλλά και στα υπόλοιπα που απασχολούν το προσωπικό, όμως «παρατηρείται έντονα η αδυναμία της διεύθυνσης να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα που εδώ και καιρό συζητούνται χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα» και γι’ αυτό λήφθηκε η απόφαση για δυναμικά μέτρα.

«Οι συντεχνίες και το προσωπικό δεν είχαν άλλη επιλογή και ενεργώντας στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων προβαίνουν στη λήψη απεργιακών μέτρων», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ - ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ.