Forum
[Patrastimes.gr] «Δωράκια» στο ΚΤΕΛ από το Δημοτικό Συμβούλιο - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Οδικές Συγκοινωνίες (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=123)
+--- Thread: [Patrastimes.gr] «Δωράκια» στο ΚΤΕΛ από το Δημοτικό Συμβούλιο (/showthread.php?tid=11215)



[Patrastimes.gr] «Δωράκια» στο ΚΤΕΛ από το Δημοτικό Συμβούλιο - AlexNik - 01-02-2014

«Ιστορικές» στιγμές περνά η Πάτρα καθώς με μια απόφαση που θα μείνεις την ιστορία ως η απόλυτη «κωλοτούμπα» άναψε πράσινο φως για τη μεταφορά του σταθμού Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας στους Μύλους του Αγίου Γεωργίου.

Το σώμα με ψήφους 30 υπέρ και 9 κατά ενέκρινε την αίτηση της Διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας σχετικά με την παράκαμψη του κωλύματος που υπήρξε σε σχέση με τα μέτρα και άνοιξε το δρόμο για τη μεταφορά του σταθμού .

Στα όσα ξεφεύγουν από το πλαίσιο της λογικής, το γεγονός πως ουσιαστικά ακυρώθηκε η απόφαση που με συντριπτική πλειοψηφία είχε λάβει η Επιτροπή Σχεδίου Πόλης, η οποία το 2008 με συντριπτική πλειοψηφία (10 έναντι 1) , χαρακτήριζε απαράδεκτη τη μεταφορά του υπεραστικού ΚΤΕΛ στους Μύλους του Αγίου Γεωργίου ενώ η έκταση σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν και από τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό είναι ακατάλληλη.

«Ψαλίδισαν» τους Επιβάτες

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαϊας κόντρα σε νομούς και κανόνες να πάρει το Ο.Κ. για να μεταφέρει το σταθμό στους «Μύλους του Αγίου Γεωργίου» είναι και το γεγονός, ότι σε προηγούμενη αίτηση έκανε λόγο για μεταφορά 3 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως και στη νέα του αίτηση μείωσε τον αριθμό των επιβατών κατά 2.300.000, προκειμένου να καλύψει τα τετραγωνικά που του λείπουν σε αναλογία με τον αριθμό των επιβατών.

Έχουν οικόπεδο αλλά…

Να σημειωθεί πως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας έχει στην κατοχή του μεγάλο οικόπεδο στην Ακτή Δυμαίων , σε πολύ μικρή απόσταση από το νέο λιμάνι όπου εάν θέλει μπορεί να κατασκευάσει σύγχρονο επιβατικό σταθμό καλύπτοντας τις ανάγκες και συγχρόνως να μην δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Πάτρας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι κανόνες επέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει τα «στραβά μάτια» και να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός σταθμού μέσα στην καρδιά της πόλης.