Forum
[Zougla.gr] Το μισό της αξίας των προστίμων για τους ελεγκτές - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Γενικές Ειδήσεις (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=135)
+--- Thread: [Zougla.gr] Το μισό της αξίας των προστίμων για τους ελεγκτές (/showthread.php?tid=11209)



[Zougla.gr] Το μισό της αξίας των προστίμων για τους ελεγκτές - Nikolas A. - 31-01-2014

Εντατικοί αναμένεται να είναι στο εξής οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα τους παρέχει ακόμη ένα κίνητρο. Βάσει της Σύμβασης, οι ελεγκτές θα αμείβονται με το μισό της αξίας των προστίμων που θα πληρώνουν οι επιβάτες που εντοπίζονται χωρίς εισιτήριο.

Η ΣΣΕ ενσωματώνει τη συμφωνία που έτσι κι αλλιώς ίσχυε και όριζε ότι οι «εθελοντές ελεγκτές» λάμβαναν το 50% του εισπραχθέντος προστίμου.

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 19 της νέας ΣΣΕ αναφέρεται πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής καθορίζεται ότι «εκ των εισπραχθέντων προστίμων από τους παραβάτες ποσοστό που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50%, θα αποδίδεται ως κίνητρο απασχόλησης για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής στους μετέχοντες στη διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου υπαλλήλους της εταιρείας εφόσον η εργασία παρέχεται εκτός ειδικότητας και ωραρίου, και το ποσοστό θα χορηγείται χωρίς να ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές».