Forum
[Zougla.gr] Στη Θεσσαλονίκη το Costa Pacifica - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Αθήνα & Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Forum: Θεσσαλονίκη (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=88)
+--- Thread: [Zougla.gr] Στη Θεσσαλονίκη το Costa Pacifica (/showthread.php?tid=10614)



[Zougla.gr] Στη Θεσσαλονίκη το Costa Pacifica - Nikolas A. - 23-09-2013

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε στις 08.00 σήμερα το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «Costa Pacifica», με 3.800 επιβαίνοντες.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο έχει χρόνια να δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ύστερα από την επεισοδιακή αποχώρηση του κολοσσιαίου κρουαζιερόπλοιου «Navigator of the Seas» της Royal Caribenan Cruises. Τότε, από τους 3.500 επιβάτες είχαν κατέβει στη συμπρωτεύουσα μόνο οι μισοί, προκειμένου να αποφύγουν την εκτεταμένη γραφειοκρατία, από πλευράς υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος.

Το «Costa Pacifica» θα αναχωρήσει στις 18.00 το απόγευμα για τον Βόλο. Οι περισσότεροι επιβάτες του είναι Ευρωπαίοι.

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 17.00 λόγω του... «Costa Pacifica»

Θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά έως τις 17.00 το απόγευμα οι ιδιοκτήτες, αντιλαμβανόμενοι ότι «οι επιβάτες του "Costa Pacifica" θα ήταν αρνητικό να βρεθούν αντιμέτωποι με κατεβασμένα ρολά», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κώστας Χαντζαρίδης.

Ταυτόχρονα, στους επιβάτες του πλοίου διανεμήθηκαν: τουριστικός χάρτης της Θεσσαλονίκης τον οποίο εκδίδει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, εκπτωτική κάρτα Agora Bonus Card, με λίστα επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Σύστημα, παραδοσιακό ατομικό γλυκό - παστέλι και αναμνηστικό σουβενίρ της Θεσσαλονίκης (μαγνητάκια και κονκάρδες).

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη