Forum
[Metaforespress.gr] Αποκρατικοποίηση της τεχνικής βάσης - Printable Version

+- Forum (https://mesametaforas.gr/forum)
+-- Forum: Ειδήσεις - Λοιπή Ελλάδα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=89)
+--- Forum: Σιδηροδρομικά Θέματα (https://mesametaforas.gr/forum/forumdisplay.php?fid=124)
+--- Thread: [Metaforespress.gr] Αποκρατικοποίηση της τεχνικής βάσης (/showthread.php?tid=10479)



[Metaforespress.gr] Αποκρατικοποίηση της τεχνικής βάσης - Nikolas A. - 20-08-2013

Παράλληλα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αποκρατικοποίηση της τεχνικής βάσης

Την έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει το Ταμείο.
Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις:
- Α’ Φάση: Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές
- Β’ Φάση: Κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες υποψηφίους.
Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας και η Kantor Management Consultants, Νομικοί Σύμβουλοι η δικηγορική εταιρεία Hogan Lovells International LLP και το Δικηγορικό Γραφείο M. & Π. Μπερνίτσα και Τεχνικός Σύμβουλος η Louis Berger S.A.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της απόσχισης της τεχνικής βάσης από τον ΟΣΕ και σύμφωνα με αυτό, η εταιρεία “προικίζεται” με περιουσιακά στοιχεία 59,42 εκατ. ευρώ και προσωπικό 610 ατόμων.

Παράλληλα, η εταιρεία λαμβάνει την κυριότητα εκτάσεων στα μηχανοστάσια Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πατρών, Βόλου, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης και Διακοπτού, ενώ της μεταφέρεται η σύμβαση της προγραμματισμένης προληπτικής συντήρησης (εργοστασιακής και μηχανοστασιακής), της έκτακτης επισκευής βλαβών, καθώς και της διαχείρισης διαθεσιμότητας τροχαίου υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με την ανωτέρω σύμβαση, η ΕΕΣΣΤΥ υπολογίζει σε ετήσια έσοδα μεταξύ 18-20 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία της τεχνικής βάσης ουσιαστικά "τρέχει" παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία η εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος κατατίθεται στις 16 Σεπτεμβρίου.